Mensen met de ziekte van Parkinson kunnen cognitieve achteruitgang ervaren. Het kost hen bijvoorbeeld op den duur meer moeite om hun aandacht ergens bij te houden, om te plannen en kunnen geheugenproblemen krijgen.

Onderzoekers van Amsterdam UMC hebben een online training ontwikkeld, die de achteruitgang probeert te remmen. In het COGTIPS onderzoek testen ze of de training effectief is.

Om goed te begrijpen wat voor effecten de training heeft, doen zowel mensen met Parkinson als gezonde controledeelnemers aan het onderzoek.

Interviews en updates

2018 – Interview met onderzoeker Chris Vriend
Zelf je denkvermogen trainen om je hersenen veerkrachtig te houden

2021 – Interview met onderzoeker Tim van Balkom
Eerste resultaten van COGTIPS onderzoek

2021 – Interview met deelnemer Kees (68, kreeg in 2014 de diagnose ziekte van Parkinson) en zijn vrouw Carmen (57)
Waarom kreeg kees de ziekte van Parkinson?

2021 – Interview met Tannie (68): één van de gezonde controledeelnemers van COGTIPS

Ik denk altijd aan de anatomieles van Rembrandt: toen al wilden ze weten hoe het zit.

 

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.