Met onderzoek vinden we oplossingen voor de ziekte van Alzheimer

Ik doe mee

De ziekte van Alzheimer

Wij willen sneller oplossingen voor de ziekte van Alzheimer. Daarom helpen we onderzoekers met het vinden van geschikte deelnemers voor hun onderzoek.

Want veel Alzheimeronderzoek loopt vertraging op, omdat onderzoekers niet de geschikte deelnemers kunnen vinden.

Heb je de ziekte van Alzheimer en wil je bijdragen aan oplossingen? Schrijf je dan vrijblijvend in.

Doe mee aan onderzoek

Ook voor de generaties hierna

  • Meedoen is geheel vrijblijvend
  • Blijf op de hoogte van onderzoeken
  • Beslis per onderzoek of u mee wilt doen

Aanstaande dinsdag: stel je vragen aan deze experts

Wat wil je weten over de ziekte van Alzheimer? Grijp je kans en leg je vraag voor aan neuroloog Niels Prins en verpleegkundig consulent Freek Gillissen van het Alzheimercentrum Amsterdam.

Volg ons alvast

Op dinsdagavond, 22 september, beantwoorden zij vanaf 20:30 uur vragen in de livestream op onze Facebookpagina. Volg ons alvast!

Ze hebben een schat aan kennis over de diagnose, de beschikbare medicatie, zorg en mantelzorg.

Stuur je vraag naar ons op of stel ze live in de chat.

 

Beluister de podcast met dr. Niels Prins

Welke medijnen zij er beschikbaar als je ny de ziekte van Alzheimer krijgt? En hoe zit het met het nieuwste medicijn? We bespreken het met dr. Niels Prins. Hij is neuroloog bij Alzheimercentrum Amsterdam en directeur van het Brain Research Center, kort weg het BRC. In het BRC wordt het nieuwste medicijn voor Alzheimer getest.

In 1 minuut: Wat is het verschil tussen Alzheimer en dementie? In deze 1 Minuut Academie legt Philip Scheltens, directeur van Alzheimercentrum Amsterdam, uit wat het verschil is tussen Alzheimer en dementie.

Het formulier wordt verzonden. Het verwerken van deze inschrijving kan tot een minuut duren. We vragen hiervoor uw geduld.

We respecteren uw privacy. De informatie die u met ons deelt, wordt vertrouwelijk behandeld zoals beschreven in ons privacy statement.